Syimi Is Back! :P(Bonus internet free untuk pengguna celc*m)

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 10:22 AM, 03-Feb-12

Assalamualaikum, Awal bulan ini.. setelah hampir 2-4 bulan syimi tidak aktif di mywapblog,.. dan setelah berfikir panjang sama ada mau meneruskan penulisan syimi di blog ini atau tidak selepas tragedi penipuan yang menyebabkan HP kesayangan aku di ambil orang(aku malas cerita kisahnya disini,kedengaran nya agak tidak masuk akal modus operandi yang digunakan oleh si penyangak) Dan setelah berfikir,walaupun aku sudah tidak punya... [Read More]

lajukan internet walaupun habis bandwith shorcut windows. (cmd full collection)

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 10:04 AM, 19-Oct-11

ThumbnailAssalamualaikum Pertama sekali ingin ku memohon maaf kepada teman Mwber atau mywapblog community kerana saya jarang sekali melawat ke blog u all dan meninggalkan komentar.. Maklumlah.. baru2 ini hp ku rosak dan sampai sekarang aku masih tidak membaikinya kerana hal-hal yang tertentu.. jadi kali ini syimi ingin share shorcut windows yang lebih dikenali dengan cmd atau perintah windows,mungkin ramai di antara kalian... [Read More]

Login Spoofer(buat fake login dengan cepat)

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 02:03 PM, 08-Oct-11

ThumbnailAssamualaikum.... Sudah hampir 2 bulan SWyimi tidak ol dan menjengah ke mywapblog,dikeranakan kelmarin Syimi ke Mekah Al-mukarramah mnunaikan ibadah umrah dan kebetulan sekarang sudah di rumah(Malaysia) Syimi harap rakan mwber semua sihat hendaknya... Maaf udah lama tidak berkunjung ke blog kalian dalam kesempatan kali ini syimi ingin berkongsi satu software yang akan memudahkan agan2 atau teman2 untuk membuat laman palsu atau fake login... [Read More]

Ttpod alpha v4.4.0 s60v5^3

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 04:11 AM, 24-Jul-11

ThumbnailSalam Dalam kesempata kali ini Syimi ingin berbagi aplikasi pemain musik yang sudah tidak asing lagi buat para MWB Sebelum itu syimi ingin minta doa teman-teman supaya syimi selamat dalam perjalanan pulang... Setelah setahun terakhir tidak menjejakkan kaki di rumah,semoga aja syimi tiada kendala sewaktu perjalanan.. Amin Bagi yang berminat silakan di download di bawah,dan matur nuhun sing katah pun mampir ten meriki... [Read More]

Trik internet free telkomsel 22 juli [BH]

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 07:57 AM, 22-Jul-11

ThumbnailSalam Ni Syimi ada trik telkomsel gratis untuk teman-teman MWB semua. lansung aja ke caranya Apn:indosatm2 atau telkomsel atau internet terserah mau pake yang mana Proxy:69.171.240.106 Port:80 yang lain dibiarkan aja... Tapi sebenarnya kalau lewat browser hp punyaku tidak connect. Kalau masuk ke youtube atau aplikasi bawaan hp malah bisa,gila kali ya ... Huhu Dan yang penting lewat opera mini wuz wuz.. (kalau tidak nyambung ganti ke socket... [Read More]

Aplikasi simbol for s60v3v5

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 09:17 PM, 17-Jul-11

Thumbnailwew.. Sudah lama sekali tidak ngupdate.. Jadi kesel deh.. Huhu gara2 pas ujian dan skol ku baru holiday jadi g ada masa untuk ngpost,tpi walaupun begitu aku masih sempat mampir ke blog2 temen2 mwb... Especially blogna kang jack,salut ama beliau.. Tetap istiqamah ngepost... Maju terus ya ,Hehe .. Ok,kali ini syimi cuma mau bagi satu aplikasi penambah simbol,yang mana aplikasi ini dijalankan dengan... [Read More]

Trik mendownload di mobile9 fullsite via Operamini hp[tutor]

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 07:33 PM, 07-Jul-11

ThumbnailSalam Kita lansung aja ke caranya Pergi ke halaman penuh mobile9 Lalu anda klik download button Dan disini hitungan nya terhenti di angka 4.. Jangan risau,anda masih tetap boleh mendownloadnya Di tahap ini ,masukkan di tab address kode ini javascript:var c=0 Dan halaman download akan lansung muncul apabila anda memasukkan kode javascript tadi(yang bewarna merah di atas) Cara ini juga dapat digunakan di 4shared,yah.. Tidak dinafikan... [Read More]

5 syarat untuk berbuat maksiat[religion]

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 03:16 AM, 05-Jul-11

ThumbnailSalam Sekadar renungan bersama Suatu hari ada seorang lelaki yang menemui Ibrahim bin Adham. Dia berkata, “Wahai Aba Ishak! Selama ini aku gemar bermaksiat. Tolong berikan aku nasihat.” Setelah mendengar perkataan tersebut Ibrahim berkata, “Jika kamu mahu menerima lima syarat dan mampu melaksanakannya, maka boleh kamu melakukan maksiat.” Lelaki itu dengan tidak sabar-sabar bertanya. “Apakah syarat-syarat itu, wahai Aba Ishak?” Ibrahim bin Adham berkata, “Syarat... [Read More]

[tutorial]Download di Ziddu via Operamini hp

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 03:13 AM, 01-Jul-11

ThumbnailApabila kita dihadapkan dengan file yang terarah ke Ziddu kita seringkali membatalkan niat kita untuk men-download file tersebut. Mungkin hal ini yang sering dialami para master MWB atau pengguna yang sering jalan-jalan di dunia maya menggunakan hp. Ziddu adalah mimpi buruk bagi anda Setelah mencari2 cara untuk mendownload di Ziddu,akhirnya ketemu juga caranya,thanks to uncle google,love u so much lansung aja ke perbahasannya 1.Masuk... [Read More]

Under Construction

Posted by Hasyimi Rafsanjani on 02:04 PM, 29-Jun-11

SITUS INI DALAM PEMBANGUNAN!!

under-construction.gif

THIS SITE UNDER CONSTRUCTION!!

Hati2 melangkah ntar terinjak pakumrgreen